Wachttijden


Psychiatrie algemeen: aanmeld- en patiëntenstop.

Psychotherapie: aanmeld- en patiëntenstop.

Consultatie: wachttijd 1-3 weken.
Er is ruimte voor consultaties. Dit zijn 1 of 2 gesprekken (bij Sanimind, in de praktijk bij uw huisarts of POH-GGZ, via de webcam, telefonisch of via email) waarin een gerichte vraag van de huisarts wordt beantwoord. U moet dan denken aan advies over medicatie, behandeling of diagnostiek. Voor consultatie maakt het niet uit bij welke zorgverzekeraar u bent verzekerd: voor consultatie komen alle aanmeldingen (die dan wel via de huisarts moeten lopen) in aanmerking.

Psychiatrische diagnostiek: aanmeld- en patiëntenstop.

Kortdurende psychiatrische behandelingen en instellen medicatie: afhankelijk van verzekeraar zeer beperkt ruimte. Met name voor CZ verzekerden is er beperkt ruimte.

Periodieke controles medicatie (bijvoorbeeld Lithium): geen wachttijd (alleen voor bestaande patiënten). Aanmeld- en patiëntenstop voor nieuwe patiënten.

EFT Relatietherapie: wachttijd 0-2 weken.
Hiervoor bestaat op dit moment GEEN wachttijd. EFT Relatietherapie valt niet binnen het basispakket. Soms kunt u in het aanvullende pakket hiervoor (deels) verzekerd zijn. 

Mediation: wachttijd 0-2 weken.
Hiervoor bestaat op dit moment GEEN wachttijd. Mediation valt niet binnen het ziektekosten basispakket.

Via de raad van de rechtsbijstand kunt u in aanmerking komen voor een subsidie ( toevoeging). Mediation kan verzekerd zijn via een rechtsbijstandsverzekering. Neem hiervoor contact op met uw rechtsbijstand verzekeraar.

Coaching: wachttijd 0-2 weken.
Hiervoor bestaat op dit moment GEEN wachttijd. Coaching valt buiten uw ziektekostenverzekering.