Kosten Mediation


Mediation bij Sanimind kost € 150,- per uur, exclusief 21% BTW. Mediation gesprekken kunnen tot drie uur in beslag nemen. De gesprekken kunnen zowel op locatie, bij u thuis of in de Sanimind praktijk plaatsvinden. Administratiekosten en eventuele reiskosten worden in rekening gebracht conform het bovengenoemde uurtarief. De tijd die in rekening wordt gebracht wordt afgerond naar hele kwartieren.

Een kortdurend kennismakings- of oriënterend gesprek is kosteloos tot een maximale duur van 30 minuten. Hierna zullen er kosten in rekening worden gebracht conform uurtarief. Eventuele reiskosten worden  in rekening gebracht conform het bovengenoemde uurtarief.

Sanimind (mediator Alice de Groodt-Achterkamp) is aangesloten bij de rechtbank en bij de raad van de rechtsbijstand. Inschrijving bij de raad van de rechtsbijstand betekent dat Sanimind ook enkele of dubbele toevoegingszaken aanneemt (toevoegingzaken zijn subsidie zaken).

Bij verwijzing door de rechtbank wordt het instaptarief gehanteerd. Dit betekent dat iedere partij voor het eerste gesprek, met een maximum van twee uur, € 75,- (te vermeerderen met de btw volgens het geldende tarief) betaalt. Als de mediation na het eerste gesprek wordt voortgezet, geldt het normale uurtarief van de mediator.

Aanmelden voor mediation bij Sanimind kunt u hier.

Let op:
Wij zullen onze uiterste best doen om voor u positief resultaat te bereiken. Maar u zult begrijpen dat dat niet altijd mogelijk is, het gaat tenslotte om een gezamenlijk proces. U betaalt dan ook niet voor een (afgesproken) resultaat maar voor de tijd die voor u is gereserveerd.